Izvještaj o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu za dan 10.02.2016.godine

10 Feb 2016
293 puta

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja po suhim ili mjestimično vlažnim putevima. Mjestimično su mogući odroni zemlje i kamenja naročito na putnim pravcima koji vode kroz usjeke.

M-17 Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 7 slučaja, evidentirano je izvršenje 2 krivična djela i registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka na području Kantona normalan.

Temperatura zraka u Zenici je +10 0C , na području Kantona od +10 0C do +14 0C.

Vatrogasne intervencije:

Zenica: 2 intervencije vatrogasaca, u ulici Zije Dizdarevića, došlo je do požara na elektro instalacijama u stanu. Požar ugašen. Povrijeđenih nije bilo. U mjestu Vranduk intervencija na gašenju suhe trave i niskog rastinja iznad tunela Vranduk. Požar aktivan u manjem obimu.

Kakanj: 5 intervencija vatrogasaca. Četiri intervencije na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave u mjestima Usijel, Kubure, Pavlovići i Bare-Vis. Jedna intervencija na gašenju požara dimnjaka u mjestu Bare. Svi požari ugašeni.

Žepče: 2 intervencije. U blizini Veterinarske stanice Žepče, intervencija na gašenju otpadnog materijala u kontejneru. U mjestu Ponijevo intervencija na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave. Požari ugašeni.

Visoko: 3 intervencije požara niskog rastinja i suhe trave u mjestima Zbilje, Hlapčevići i Arnautovići. Požari ugašeni.

Ostale vatrogasne jedinice nisu intervenisale, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Ostale informacije:

Iz općinske službe civilne zaštite Olovo:

I dalje se vrše pretrage za nestalom osobom Mustajbegović Adinom. 09.02.16. potraga je vršena u rijeci Krivaji vizuelnim osmatranjem u potrazi učestvovali, “KRAŠKO-PROMET” njih 20, vatrogasci, mještani. Pretrage vršene od Buka do Soluna. Pretrage se nastavljaju i danas vizuelnim pregledom.

Prijava NUS-a i MES-a:

Od strane uposlenika PS Zavidovići dana 09.02.2016.godine, uposlenicima općinske Službe civilne zaštite Zavidovići, predata je jedna ručna bomba radi uništenja. Navedeni NUS je smješten na sigurno u magacinu civilne zaštite.

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!