Izvještaj o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu za dan 06.02.2016.godine

06 Feb 2016
289 puta

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja po suhim ili mjestimično vlažnim putevima. Zbog niskih temperatura nailazi se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

M-17 Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 10 slučaja, evidentirana su 2 krivična djela i registrovano je 9 saobraćajnih nezgoda.

Dana 05.02.2016.godine,u 07,40 sati,putem telefona u PS Centar se obratio A.N. i prijavio da je na šumskom putu u mjestu Bukovica,grad Zenica,u jarku pronašao vozilo marke Nisan reg.oznaka T51-O-525 u kojem se za upravljačem nalazilo lice D.M. iz Zenice,koji nije davao znakove života.Na lice mjesta upućena patrola policije i vozilo SHMP Zenica gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt lica.Uviđaj izvršen od strane službenika OKP-a PU I pod nadzorom tužioca.Po naredbi tužioca tijelo vozilom Gradskih grobalja Zenica prevezeno u prosekturu KB Zenica.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka na području Kantona normalan.

Temperatura zraka u Zenici je -2 0C , na području Kantona od -6 0C do +6 0C.

Vatrogasne intervencije:

Zenica: 2 tehničke intervencije, jedna pomoć pri izvlačenju vozila iz „jarka“ u mjestu Bukovica, i u gradu otvaranje vrata i pomoć starijim osobama (Dana 05.02.2016.godine,u 09,50 sati,putem telefona u PS Centar se obratila M.S.te prijavila da u stanu u ul.Bulevar Kralja Tvrtka broj 13/c, njen suprug M.A. ne daje znakove života.Na lice mjesta upućeno vozilo SHMP Zenica gdje je dežurni ljekar u 10,20 sati konstatovala prirodnu smrt. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena zabilješka.)

Maglaj: 1 intervencija, u gradu u stanbenoj zgradi manji požar dimnjaka, požar ugašen, bez povrijeđenih lica.

Visoko: u mjestu G. Vratnica, došlo je do požara u podrumskim prostorijama na kući vl.M.H. Bez povrjeđenih lica. Požar lokalizovan. O događaju upoznati istražitelji PS Visoko i tižilac, uviđaj će biti izvršen dana 06.02.2016.godine, od strane inspektora PPZ MUP-a ZE DO kantona.

Vareš: u mjestu Budoželje bb, došlo je do požara na pomoćnom objektu-radionici vl.I.S. požar ugašen. Nije bilo povrijeđenih lica. Pričinjena materijalna šteta na objektu.

Ostale vatrogasne jedinice nisu intervenisale, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Ostale informacije:

Na području općine Olovo i u toku vikenda nastaviće se potraga za nestalim licem Mustajbegović (Fazila) Adin, za koga se pretpostavlja da je pao u u rijeku Krivaju.

Zbog zamučenosti vode koritom rijeke Krivaje potraga je otežana.

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!