Izvještaj o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu za dan 04.02.2016.godine

04 Feb 2016
237 puta

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja po suhim ili mjestimično vlažnim putevima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

M-17 Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Saobraćaj putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i na petlju Lašva.

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 5 slučaja, evidentirana su 5 krivičnih djela i registrovano je 10 saobraćajnih nezgoda.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka na području Kantona normalan.

Temperatura zraka u Zenici je +2 0C , na području Kantona od +2 0C do +5 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Zenica: U naselju Kanal, intervencija na gašenju suhe trave i niskog rastinja. U mjestu Krč, gašen šumski požar manje površine. U ulici Fakultetska intervencija na gašenju otpadnog materijala u kontejneru. Požari ugašeni. Nije bilo povrijeđenih.

Zavidovići: Intervencija u mjestu Biljačić, gdje je došlo do požara suhe trave i niskog rastinja. Požar ugašen, a radilo se o manjoj površini.

Ostale vatrogasne jednice nisu intervenisale, obavljale su svoje redovne poslove.

Ostale informacije:

Na području općine Olovo i u toku današnjeg dana će biti organizovana potraga za nestalim licem Mustajbegović (Fazila) Adin, za koga se pretpostavlja da je pao u u rijeku Krivaju. Zbog zamučenosti vode vršit će se vizualna potraga koritom rijeke Krivaje. U današnju potragu će biti uključeni PVJ Olovo, Kajak Kanu Rafting klub Olovo i Sportsko ribolovno društvo Olovo. Ukupan broj naprijed navedenih osoba koji će vršiti potragu je 30. Takođe u potragu će se danas uključiti i stanovnici MZ Solun sa 100-200 mještana, koji će vršiti pretragu po okolini mjesta Solun, kao i uz rijeku Krivaju. O svim novim informacijama će te biti blagovremeno obaviješteni.

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!