April 2020

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Zbog praznika,  sutra (petak) i u subotu neće biti obustava saobraćaja kroz tunel Vranduk. Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +10 0C, na području  Kantona  od  +9 0C  do +11 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Zenica: intervencije sapiranja na više mjesta u gradu.

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 30.04.2020.(četvrtak):

PJD Zenica, Trafo područje Varda br.121- izlaz prema Lužnicama, od 08:30 do 13:00 sati,

PJD Olovo, DV 10 kV Solun, Naselja; Ponijerka, Zagrađe, Paska Luka, Boganovići, Klinčići, Musići, Klinčići 2, Musići 2, Križevići, Meorača, Orlja, Moguše, Solun 2, Rečica i Solun., od 11:00 do 13:00 sati

PJD Tešanj, 1.DV 10 kV AT Mejdan, Naselja; Radušica , Mešići , Jevadžije Stara , Jevadžije Vodovod , AT Mejdan i Cerovac, od 08:30 do 13:00 sati, 2.Trafo područje  Raduša br.1116, od 09:00 do 12:00 sati.

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

Općina Kakanj: Podnešeno je 23 naloga za lica koja nisu koristila zaštitne maske i 4 lica koja nisu koristila određenu distancu. Iz izolacije je ukupno izašlo 841 osoba. Na promatranju i zdravstvenim nadzorom (samoizolaciji) nalazi se 56 lica. Nema registrovanih slučajeva korona virusa.

Općina Maglaj: 4 nepoštivanja naredbi štaba CZ-e,  u  izolaciji  502 osoba ( broj  lica u 7,30 min.), timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih redovne aktivnosti, Iz hitne pomoći: primljeno  9  pacijenata, vanrednih intervencija nije bilo , trenutno  98  zaraženih  na CORONA virus, urađeno 49  novih testiranja (  41  negativnih i 8 pozitivno  ).

Općina Olovo: U kućnoj izolaciji nalazi se 50 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slučajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova… Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima.

Općina Vareš: Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 15 osoba. Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

Općina Tešanj: Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 126 osoba,  a period samoizolacije je završio za 15 osoba.                    Novih u samoizolaciji je 55. Primjetan je povećan broj osoba u samoizolaciji prvenstveno što se od jučer u samoizolaciji nalazi 40 uposlenika preduzeća Socksmakera 3. Jučer je na analizu poslano 14 sumnjiva uzorka, a rezultati će biti naknadno dostavljeni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 169 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena.

Nastavljena je kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata i poštivanju sanitarno-higijenskih mjera.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata je sačinjeno 6 službenih zabilješki o nepoštivanju naredbi o nošenju maske na javnom mjestu.

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina i gradova, općinskih i gradskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +7 0C, na području  Kantona  od  +7 0C  do +12 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Kakanj: 1 intervencija na gašenju šumskog požara u mjestu Plandište-Bare. Požar ugašen.

Maglaj: 1 intervencija u 11,00 sati  na gašenju šumskog požara, lokalitet Galovac, mjesto Novi Šeher. Požar ugašen.

Žepče: 1 intervencija na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave u mjestu Donja Golubinja. Požar ugašen.

Visoko: U 14:20 sati, intervencija na gašenju požara na većem broju auto-guma u naselju Završje. U 00:05 sati intervencija na istom lokalitetu. Požar je ugašen.

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 29.04.2020.(srijeda):

PJD Zenica: 1.Trafo područje Mišurin do br.159, od 08:00 do 14:00 sati. 2.Trafo područje Koprivna br.40, od 09:00 do 12:00 sati. 3.Trafo područje TKC br.238, od 07:00 do 10:00 sati

PJD Tešanj: Trafo područje Srednja Raduša br.1126, od 08:30 do 13:00 sati.

PJD Zavidovići: Trafo područje Majdan br.2026, od 08:00 do 12:00 sati.

Dana 30.04.2020.(četvrtak):

PJD Tešanj: DV 10 kV AT Mejdan, Naselja; Radušica , Mešići , Jevadžije Stara , Jevadžije Vodovod , AT Mejdan i Cerovac, od 08:30 do 13:00 sati.

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

Općina Kakanj:

Iz izolacije je ukupno izašlo 809 osoba. Na promatranju i zdravstvenim nadzorom (samoizolaciji) nalazi se 48 lica. Nema registrovanih slučajeva korona virusa.

Općina Maglaj:

U  izolaciji  494 osoba. Timovi za kontrolu vrše obilazak istih. Redovne aktivnosti uposlenika CZ-e, kao i redovna komunikacija sa osobama sa terena koja traže pomoć, pojašnjenja razna i sl. Crveni Križ vrši redovnu dostavu kako maski tako i prehrambenih namirnice za stara i iznemogla lica.

Općina Olovo:

U kućnoj izolaciji nalazi se 50 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema novozaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova. Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima.

Općina Vareš:

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 12 osoba. Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

Općina Tešanj:

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 86 osoba,  a period samoizolacije je završio za 12 osoba. Novih u samoizolaciji je 19. Jučer su na analizu poslana 4 sumnjiva uzorka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 155 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena. I dalje se apeluje na građane da se strogo pridržavaju  i poštuju preporuke za socijalno distanciranje i nošenje maski naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i prodavnica, gdje je svakodnevno primjećen značajniji broj građana. Naredbom Federalnog štaba civilne zaštite od 24.04.2020. godine stavljena je van snage naredba o zabrani kretanja u periodu od 20:00 do 05:00 sati. Zabrana kretanja ostaje za osobe starije od 65 i mlađe od 18 godina do 30.04.2020. godine, na način da se omogućava kretanje osobama starijim od 65 godina na području Federacije BiH ponedjeljkom, srijedom i petkom u periodu od 09:00 do 13:00 sati. Osobama starijim od 65 godina smještenim u ustanove socijalne zaštite dozvoljeno je kretanje u predviđenom terminu u krugu objekta. Također, omogućeno je kretanje osobama mlađim od 18 godina na području Federacije BiH utorkom, četvrtkom i subotom u periodu od 14:00 do 20:00 sati. Osobama mlađim od 18 godina smještenim u ustanove socijalne zaštite dozvoljeno je kretanje u predviđenom terminu u krugu objekta.Zabrane kretanja su izuzeta djeca sa posebnim potrebama i djeca ili osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć. Prilikom dozvoljenog kretanja moraju se poštovati mjere korištenja lične zaštitne opreme (maska), te socijalna distanca od namanje dva metra. Ovom prilikom pozivamo građane da u potpunosti poštuju donesene naredbe i pridržavaju se utvrđenih dana i termina dozvoljenog kretanja. Kontrolu provedbe ove naredbe će na terenu provoditi policijski službenici. Nastavljena je kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata i poštivanju sanitarno-higijenskih mjera.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj kršenja samoizolacije, niti drugih naredbi o zabrani kretanja djece i starijih osoba, kao i poštivanja sanitarno- higijenskih mjera na javnom mjestu. Posebno podsjećamo da su svi građani kojima je izdato rješenje o samoizolaciji dužni poštovati boravak u samoizolaciji. U provođenju kontrole kretanja ljudi i kontrole samoizolacije i dalje će biti uključeni službenici Policijske stanice Tešanj, a prema osobama koje krše navedene mjere će se preduzimati kaznene mjere. Sve navedene aktivnosti provodit će se planski i u narednom periodu. Naredbom Općinskog štaba civilne zaštite sva pravna lica koja imaju ugovorene odnose o održavanju objekata kolektivnog stanovanja, dok postoji potreba su dužni preduzeti  vanredne mjere na dezinfekciji zajednički prostora u tim objektima. Zbog omogućavanja periodičnog kretanja starijih osoba i djece pojačane su mjere pranja i dezinfekcije javnih površina,  ulica i trotoara. Proteklog dana od strane Profesionalne vatrogasne jedinice i Službe zaštite od požara DVD Tešanj 1905 i DVD Jelah izvršeno je pranje i dezinfekcija prostora i poligona ispred Sportsko-rekreacionog centra u Tešnju, poligona ispred O.Š. Rešad Kadić u Krndiji, sportskog poligona "Gimnazijalsko" u Tešnju, poligona ispred O.Š.  u Medakovu, poligona ispred O.Š.  u Šijama, poligona ispred  O.Š. u Jelahu i  poligona ispred O.Š.  u Piljužićima. Pored toga  izvršena je dezinfekcija ulaza i haustora u zgradama stambenog naselja Krndija (ulaz 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20). Izvršeno  je i pranje i dezinfekcija ulica Kasima Salkičevića i Pousorska u Jelahu. Služba za asanaciju, vodosnabdjvanje i čistoću JP Rad Tešanj proteklog dana je izvršila sapiranje i dezinfekciju ulica u Tešnju na relaciji Trg žrtava 3. avgusta - kružni tok. I dalje se pozivaju građani da u slučaju pojave simptoma bolesti  (povišena temperatura, otežano disanje) osoba se treba javiti TELEFONOM  svom porodičnom ljekaru (na telefone prema režimu rada terenskih ambulanti), Službi hitne medicinske pomoći na broj telefona 124 ili Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Tešanj na broj 060/358 1754.

Sve informacije o primijeni naredbi, prijave nepoštivanja istih i dalje se mogu dobiti na broj telefona 121 (Operativni centar civilne zaštite). Pozivamo građane da strogo poštuju sve naredbe štabova civilne zaštite kako bi se adekvatno provele sve mjere na suzbijanju širenja zaraze COVID-19. Općinski štab civilne zaštite će i dalje sa posebnom pažnjom pratiti stanje na području općine, te u skladu sa naredbama i preporukama štabova civilne zaštite viših nivoa vlasti i preporukama kriznih štabova izdavati naredbe u skladu sa trenutnom situacijom, a sve u cilju što efikasnijeg provođenja mjera na suzbijanju zaraze COVID-19.

Općina Visoko:

Ukupan broj osoba koje su do sada završile sa mjerama zabrane kretanja i zdravstvenim nadzorom je 623. Pod aktivnim nadzorom trenutno se nalazi  89 osoba na području grada Visoko.

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja.  U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 28.04.2020 (utorak):

PJD Zenica

1.DV 10 kV Velika Broda

Naselja: Fazlići, Stranjani, Stranjani škola i Stranjani Dolac od 08:00 do 08:30  i od 15:00     

do 15:30 sati

2.DV 10 kV Velika Broda

Naselja: Rudnik Stari gaj, Osojnica i Janjac od 08:00 do 15:30 sati

Dana 29.04.2020.(srijeda):

PJD Zenica

1.Trafo područje Mišurin do br.159, od 08:00 do 14:00 sati

2.Trafo područje Koprivna br.40, od 09:00 do 12:00 sati

PJD Tešanj

Trafo područje Srednja Raduša br.1126, od 08:30 do 13:00 sati

Intervencije vatrogasaca:

Zenički vatrogasci intervenisali su povodom saobraćajne nezgode u Gradu gdje su sapirali mjesto udesa i vršili su sapiranje platoa ispred Kantonalne bolnice Zenica, Gradske uprave i Doma zdravlja sa Poliklinikom.

Ostala događanja – Korona

Maglaj u  izolaciji je   497 osoba, timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih

Olovo - u kučnoj izolaciji nalazi se 45 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slućajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova… Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 32 osobe. Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

Na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 79 osoba,  a period samoizolacije je završio za 31 osobu. Novih u samoizolaciji je 15. Jučer je na analizu poslano 9 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslan ukupno 151 uzorak, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena.

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina i gradova, općinskih i gradskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +11 0C, na području  Kantona  od  +7 0C  do +13 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Zenica: Tehnička intervencija na parking prostoru platoa Prašnice, u šahtu pronađeno beživotno tijelo muškarca.

Maglaj: Intervencija na gašenju elektro instalacija na vozilu (lokalitet petlja – Maglaj).

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 27.04.2020.(ponedjeljak):

PJD Zenica - Trafo područje Paviljon br. 13- izlaz prema ulici Marjanovića put i Prve Zeničke brigade, od 08:30 do 13:00 sati.

PJD Zavidovići - DV 35 kV Vozuća. Kompletno područje Vozuće, od 13:00 do 15:00 sati.

Dana 28.04.2020(utorak):

PJD Zenica - 1.DV 10 kV Velka Broda. Naselja: Fazlići, Stranjani, Stranjani škola i Stranjani Dolac od 08:00 do 08:30  i od 15:00 do 15:30 sati. 2.DV 10 kV Velka Broda. Naselja: Rudnik stari gaj, Osojnica i Janjac od 08:00 do 15:30 sati.

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

Općina Tešanj: Na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 95 osoba,  a period samoizolacije je završio za 11 osoba. Novih u samoizolaciji je 12. U posljednja tri dana nije bio sumnjivih uzoraka koji su poslani na analizu. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu su poslana ukupno 142 uzorka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena.

Općina Maglaj: U izolaciji  505 osoba ( broj  lica u 7,30 min.), timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih.

Općina Olovo: U kućnoj izolaciji nalazi se 35 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slučajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova. Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima.

Općina Vareš: Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 30 osoba . Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina i gradova, općinskih i gradskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Registrovano je oko 200 poziva građana vezano za corona virus, putovanja, poljoprivrede i prevoza građana sa graničnih prijelaza.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +10 0C, na području  Kantona  od  +8 0C  do +10 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Zavidovići: 2 intervencije. požar niskog rastinja i suhe trave kod sela Krivaja i požar otpadnog materijala i suhe trave u gradu, požari ugašeni.

Maglaj: požar niskog rastinja i šume na području Jablanice, požar ugašen.

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 26.04.2020(nedjelja):

PJD Zenica, Trafo područje Koprivna br.40-izlaz prema Gladovićima br.40, od 09:00 do 15:00 sati

PJD Olovo, Kompletno područje općine Olovo od 09:00 do 17:00 sati, Kupci koji se napajaju sa sljedećih trafo područja: Martinovići, Glavično, Hadre, Bukov Do, Žunova, Kalesija, Kovačići, Radovići, Milankovići, Subašići, Vukotići, Čuništa, Mahala i Jelaške neće biti obuhvaćeni planskim radovima i imat će uredno snabdijevanje el.energijom.

Dana 27.04.2020.(ponedjeljak):

PJD Zenica, Trafo područje Paviljon br. 13- izlaz prema ulici Marjanovića put i Prve Zeničke brigade, od  08:30 do 13:00 sati

PJD Zavidovići, DV 35 kV Vozuća, Kompletno područje Vozuće, od 13:00 do 15:00 sati

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

 

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja.   

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Intervencije vatrogasaca:

Vatrogasci Maglaja   imali su intervenciju na  gašenju požara krova kuće vl. N.H. ( lokalitet Poljice ) i požara na kući vl. S.F. ( lokalitet MZ-e Ravna ), isti zahvatio šumu i nisko rastinje

Ostala događanja – Korona

Maglaj -  u  izolaciji je  329 osoba. Timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih.

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 29 osoba Provode se mjere zaštite od koronavirusa

Olovo - u kučnoj izolaciji nalazi se 26 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slućajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova… Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima…

Na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 79 osoba,  a period samoizolacije je završio za 17 osoba. Novih u samoizolaciji je 12. Na analizu poslano je  5 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu su poslana ukupno 142 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena. Tokom noći su u karantinski smještaj u Motel „Plavi“ smještene 4 osobe, a tim iz COVID ambulante Doma zdravlja Tešanj je obavio pregled navedenih osoba. Ukupno u karantinu u navedenom objektu je 8 osoba.

 

 

 

 

 

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez zastoja.   

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Intervencije vatrogasaca:

Vatrogasci Maglaja   imali su intervenciju na  gašenju požara krova kuće vl. N.H. ( lokalitet Poljice ) i požara na kući vl. S.F. ( lokalitet MZ-e Ravna ), isti zahvatio šumu i nisko rastinje

Ostala događanja – Korona

Maglaj -  u  izolaciji je  329 osoba. Timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih.

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 29 osoba Provode se mjere zaštite od koronavirusa

Olovo - u kučnoj izolaciji nalazi se 26 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slućajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova… Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima…

Na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 79 osoba,  a period samoizolacije je završio za 17 osoba. Novih u samoizolaciji je 12. Na analizu poslano je  5 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu su poslana ukupno 142 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena. Tokom noći su u karantinski smještaj u Motel „Plavi“ smještene 4 osobe, a tim iz COVID ambulante Doma zdravlja Tešanj je obavio pregled navedenih osoba. Ukupno u karantinu u navedenom objektu je 8 osoba.

 

 

 

 

 

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Registrovano je oko 120 poziva građana vezano za corona virus, putovanja, poljoprivrede i prevoza građana sa graničnih prijelaza.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +2 0C, na području  Kantona  od  +2 0C  do +7 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Žepče: Intervencija na gašenju šumskog požara naselju Željeno Polje. Požar ugašen.

Visoko: Intervencija na gašenju požara trave i niskog rastinja u naselju Zbilje. Požar ugašen.

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 23.04.2020.(četvrtak):

PJD Zenica - Trafo područje Ponirak br.39, od 09:00 do 15:00 sati.

PJD Visoko - DV 10 kV Tušnjići- Zagorice. Naselja: Tušnjići Cesta, Tušnjići, GSM Tušnjići, Zagorice, Zagorice Nova i  Zagorice Škola, od 09:00 do 13:00 sati.

PJD Vareš - Trafo područje Radonjići br.6513, od 09:00 do 12:00 sati.

PJD Olovo - DV 10 kV Solun. Naselja: Zagrađe, Ponijerka, P.Luka, Boganovići, Klinčići, Klinčići 2, Musići, Musići 2, Križevići, Meorača, Orlja, Moguše, Solun 2 i Rečica,  od 11:00 do 14:00 sati.

PJD Zavidovići: 1.DV 10 kV Čumurana. Naselja: Čumurana ,Čumurana 2, Sutjeska 2, Džebe 1 i 2, Ridaži, Debelo brdo i Majdan, od 09:00 do 11:00 sati. 2.DV 10 kV Mečevići. Naselja: Dolina, Alići 1,2 i 3, Grab, Mečevići, Šabin potok i Krčevine, od 11:00 do 13:00 sati.

Dana 24.04.2020.(petak):

PJD Zenica - 1.Trafo područje Stočna Pijaca br.163, od 10:00 do 14:00 sati. 2.Trafo područje Koprivna br. 40, od 09:00 do 15:00 sati.

PJD Tešanj - Trafo područje Agići  br.1058, od 09:00 do 11:30 sati.

PJD Visoko - 1.Trafo područje Moštre 3 br.5170-izlaz pekara, od 09:00 do 12:00 sati. 2.Trafo područje Uvorići br.5087, od 09:00 do 12:00 sati.

PJD Zavidovići - DV 10 kv Svinjašnica. Naselja; Mustajbašići, Krajnići, Brašljevine, Brezik ,Krivaja stanica, Krivaja polje, Smailbašići, Šadići i Svinjašnica, od 09:00 do 12:00 sati.

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

Općina Tešanj: Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su  u kućnoj samoizolaciji 84 osobe,  a period samoizolacije je završio za 24 osobe.                    Novih u samoizolaciji je 15. Jučer je na analizu poslano 11 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu je poslano ukupno 137 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena. Tokom noći su u karantinski smještaj u Motel „Plavi“ smještene 4 osobe, a tim iz COVID ambulante Doma zdravlja Tešanj je obavio pregled navedenih osoba.

I dalje se apeluje na građane da se strogo pridržavaju  i poštuju preporuke za socijalno distanciranje i nošenje maski naročito na mjestima okupljanja ispred pošte, banaka i prodavnica, gdje je svakodnevno primjećen značajniji broj građana.

Općina Kakanj: Evidentirano je 11 slučaja nepoštivanja mjere policijskog sata koji su sankcionisani. Iz izolacije je ukupno izašlo 781 osoba. Na promatranju i samoizolaciji prijavljene su 2 nove osobe. Nema registrovanih slučajeva korona virusa.

Općina Maglaj: U izolaciji  334 osoba ( broj  lica u 7,30 min.), timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih,  nije bilo   kretanja posle 20 h. trenutno  41  zaraženih  na CORONA virus, urađeno 10  novih testiranja ( 9  negativnih i 1 pozitivno).

Općina Olovo: U kućnoj izolaciji nalazi se 27 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slučajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova. Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima.

Grad Visoko: Od strane Higijensko-epidemiološke službe DZ Visoko pristiglo je tri nove prijave, lica koja su stavljena pod zdravstveni nadzor, a riječ je o profesionalnim vozačima u međunarodnom transportu. Pod aktivnim nadzorom nalazi se 76 osoba na području Grada.

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Registrovano je oko 120 poziva građana vezano za corona virus, putovanja, poljoprivrede i prevoza građana sa graničnih prijelaza.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +4 0C, na području  Kantona  od  +3 0C  do +5 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 23.04.2020.(četvrtak):

PJD Visoko, DV 10 kV Kožara Brnjaci, Naselja: Tušnjići Cesta, Tušnjići, GSM Tušnjići, Zagorice, Zagorice Nova i  Zagorice Škola., od 09:00 do 13:00 sati

PJD Vareš, Trafo područje Radonjići br.6513, od 09:00 do 12:00 sati

PJD Olovo, DV 10 kV Solun,   Naselja: Zagrađe, Ponijerka, P.Luka, Boganovići, Klinčići, Klinčići 2, Musići, Musići 2,   Križevići, Meorača, Orlja, Moguše, Solun 2 i Rečica,  od 11:00 do 14:00 sati

PJD Zavidovići, 1.DV 10 kV Čumurana,  Naselja: Čumurana ,Čumurana 2, Sutjeska 2, Džebe 1 i 2, Ridaži, Debelo brdo i Majdan, od 09:00 do 11:00 sati 2.DV 10 kV Mečevići Naselja: Dolina, Alići 1,2 i 3, Grab, Mečevići, Šabin potok i Krčevine,   od 11:00 do 13:00 sati

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

Općina Tešanj: Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su  u kućnoj samoizolaciji 93 osobe,  a period samoizolacije je završio za 29 osoba.                    Novih u samoizolaciji je 13. Jučer je na analizu poslano 10 sumnjivih uzoraka i svi su negativni. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja na analizu poslano je ukupno 126 uzoraka, a pozitivnih nalaza je bilo 4. Trenutno sa  područja općine Tešanj nema oboljelih od COVID-19,  a 3 pacijenta su izliječena.

Općina Maglaj:

U  izolaciji  348 osoba ( broj  lica u 7,30 min.), timovi za kontrolu  vrše  obilazak istih,  nije bilo   kretanja posle 20 h.  I trenutno 40  zaraženih  na CORONA virus, urađeno 11  novih testiranja ( 11  negativnih  ).

Općina Vareš:

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 27 osoba. Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

Općina Olovo:

U kučnoj izolaciji nalazi se 32 osobe i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slućajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova… Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima

Objavljeno u Izvještaji o stanju

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Registrovano je oko 80 poziva građana vezano za corona virus, putovanja, poljoprivrede i prevoza građana sa graničnih prijelaza.

Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja. Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Promet vozila je slabiji, a vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.Na dionici autoputa A-1 Lašva–Zenica jug obustavljen je saobraćaj zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela 1.mart. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području Kantona  je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je  +11 0C, na području  Kantona  od  +8 0C  do +12 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

Dana 21.04.2020.(utorak):

PJD Zenica: Trafo područje Dom Kulture Nemila br.46, od 08:00 do 11:00 sati.

PJD Visoko: Trafo područje Uvorići br.5087, od 09:00 do 12:00 sati.

Dana 22.04.2020.(srijeda):

PJD Tešanj: DV 10 kV Tešanj, Naselja: Vukovo Stara, Banovci, Ribljak Vukovo, Tešanj-Marin Han i Marin Han, od 08:00 do 12:30 sati.

Ostale informacije vezane za COVID-19:

Na području Kantona poštuju se Naredbe Federalnog, Kantonalnog i gradskih/općinskih Štabova civilne zaštite, osim pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, što se prosljeđuje nadležnim u MUP-a ZDK i poduzimaju Zakonom određene mjere. O svim novim informacijama vezanim za naprijed navedeno biti ćete blagovremeno informisani.

 Općina Maglaj:

Trenutno 40  zaraženih  na CORONA virus, urađeno 8  novih testiranja ( 7  negativnih i 1 pozitivo). Redovna komunikacija sa osobama sa terena koja traže pomoć, pojašnjenja razna i sl. Crveni Križ vrši redovnu dostavu kako maski tako i prehrambenih namirnice za stara i iznemogla lica.

 Općina Vareš:

Na području općine Vareš jedna je osoba zaražena koronavirusom, u samoizolaciji je 29 osoba. Provode se mjere zaštite od koronavirusa.

 Općina Olovo:

U kućnoj izolaciji nalazi se 34 osoba i pod kontrolom su PS Olovo i Doma zdravlja. Nema slućajeva zaraženih. Nema slučajeva nepoštivanja naredbi. Provode se mjere na zaštiti od korona virusa. Vrši se svakodnevno  dezinfekcija javnih površina, javnih objekata, ustanova, industrijskih krugova. Organizovana je doprema potrebština za lica koja su: u izolaciji, sa posebnim potrebama, penzionerima.

 

Objavljeno u Izvještaji o stanju
Stranica 1 od 3

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!