Obavijest o organiziranju i obilježavanju Svjetskog dana vatrogasaca

Vatrogasni savez Zeničko - dobojskog kantona u svojim planskim aktivnostima za 2018. godinu u nedelju 06.05.2018. godine je obilježio “4. maj – Svjetski dan vatrogasaca“ sa nizom manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, vatrogasnih vježbi, predavanja na temu vatrogastva edukativnog karaktera, međunarodne saradnje vatrogasaca i dr. Domačin ove manifestacije je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Jelah.

Sve aktivnosti su usmjerene na širenje tehničke kulture i svijesti u oblasti zaštite od požara u Zeničko – dobojskom kantonu i šire.

Cilj održavanja ove vatrogasne manifestacije je zbližavanje, druženje, širenje saradnje i pomoći među vatrogascima ZE-DO kantona, i šire.

U sklopu obilježavanja ovog datuma izvedeno je niz pokaznih vježbi od strane dobrovoljnih vatrogasnih društva PVJ Tešanj, DVD Jelah i Tešanj 1905, te pokazna vježba vatrogasnog podmladka DVD Jelah.

Manifestaciji su prisustvovali gosti: Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK a ujdeno i komadanta Kantonalnog štaba CZ ZDK – g-din Fahrudina Brkića, direktor Kantonalne uprava CZ ZDK g-din Džavida Aličića, Presjedavajući općinskog vijeća Tešanj g-din Senad Subašić i Visoko g-din Bajro Fejzić, te vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko, Kakanj i Žepče.

Sportske aktivnostima:

Navlačanje konopca: 1. mjesto (DVD Visoko); 2. mjesto (DVD Kakanj); 3. mjesto (DVD Jelah)

Šah: 1. mjesto (DVD Zenica); 2. mjesto (DVD Jelah); 3. mjesto (DVD Kakanj)

Vatrogasna štafeta: 1. mjesto (DVD Visoko); 2. mjesto (DVD Kakanj); 3. mjesto (DVD Zenica)

Zahvalnice za pomoć pri organizaciji (Kantonalna uprava CZ ZDK i općina Tešanj) ovog susreta i za učešće članica Saveza i to: Visoko, Kakanj, Zenica, Tešanj, Jelah, Doboj Jug, Olovo i Krivaja je urućio predsjednik Vatrogasnog saveza ZDK-a g-din Halim Kulović, a diplome za osvojena mjesta u sportskim aktivnosima je urućio generalni sekretar Vatrogasnog saveza ZDK-a g-din Ćukle Adnan.

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!