Obavijest o održavanju 3. redovne Skupštine Vatrogasnog saveza ZDK

U subotu 22.06.2019. godine održana je 3. redovna Skupština Vatrogasnog saveza Zeničko - dobojskog kantona u Doboj Jugu. Domaćin Skupštine je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj Jug. Na Skupštinu su usvojeni Izvještaj o radu i materijalno – finansijskom poslovanju za 2018. godinu kao i izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine.

Na Skupštini je prezentovano da je u toku 2018. godine bio fokus na ustrojavanju dobrovoljnih vatrogasnih društva, kao i upućivanje raznim institucijama na kantonalnom i federalnom nivou za unapređenje vatrogastva i samo sistema zaštite od požara, kao i traženo i uvaženo je za bolji status dobrovoljnih vatrogasaca kroz zakonske i podzakonske akte koji će se u narednom periodu realizovati. Takođe istaknuto je da se ima velika podrška od strane Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko – dobojskog kantona i direktora Džavida Aličića. Skupštini su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK a ujedeno i komadanta Kantonalnog štaba CZ ZDK Arnel Isak sa saradnicima, izaslanik ministra unutrašnjih poslova ZDK, direktor Kantonalne uprave CZ ZDK Džavid Aličić, načelnik općine Doboj Jug Mirnes Tukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice  Osiječko – Baranjske županije Zdravko Cvetić, te predsjednik i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Baranja – Hrvatska Zdenko Čarapara i Josip Molnar.

Na Skupštini su dodjeljena priznanja od strane Vatrogasnog saveza ZDK i to:

PLAKETA SAVEZA: Sabahudin Sinanović  – direktor i vlasnik firme Tans putevi d.o.o. Doboj Jug i Midhat Serdarević – pomoćnik gradonačenika za civilnu zaštitu Grada Zenice za doprinos razvoju vatrogastva u Zeničko – dobojskom Kantonu

ZAHVALNICA SAVEZA: Kurdić Enes – Tešanj

POČASNI VIŠI VATROGASNI OFICIR: Smajlagić Mehmed – Maglaj.

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!