Printaj ovu stranu

Izvještaj o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu za dan 09.01.2020.godine

09 Jan 2020
41 puta

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima, bez posebnih ograničenja i zastoja, osim na dionicama puteva, gdje se izvode radovi. Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. 

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.  

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova je normalan.  

Temperatura zraka u Zenici je  -4 0C, na području  Kantona  od  -1 0C  do  -9 0C.

Intervencije vatrogasnih jedinica:

Kakanj: Požar (garaža) u naselju Dolovi, požar (kontejner) na autobuskoj stanici Kakanj i tehnička intervencija (otključavanje stana)  u naselju Brežani.                   

Ostale vatrogasne jedinice bez intervencija, obavljale su svoje redovne poslove i zadatke.

Planski radovi elektrodistribucije:

PJD Zavidovići, Trafo područje Gornji Stavci br.2043, od 10:00 do 14:30 sati.