Izvještaj o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu za dan 17.04.2016.godine

17 Apr 2016
213 puta

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

Na području Kantona saobraćaj se odvija na svim putnim pravcima bez ograničenja, osim dionica na kojima se izvode radovi. M-17, Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj se odvija preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

Na području Kantona javni red i mir narušen je u 5 slučaja, evidentirano je izvršenje 1 krivičnog djela i  zabilježeno je 11 saobraćajnih nezgoda. Sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća iza ponoći u mjestu Rosulje kod Jelaha, u kojoj je poginuo Elvis Omić iz Šija, a teške tjelesne povrede opasne po život zadobio suvozač inicijala E.K. Vozač automobila Golf 2 kretao se iz pravca Jelaha, kada je udario u ogradu privatnog posjeda, a potom se nekoliko puta prevrtao na cesti. Suvozač je završio ispod automobila, te je nakon izvlačenja hitno prebačen na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica, gdje se ljekari bore za njegov život. Povrijeđeni E.K. još uvijek je životno ugrožen. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac za vrijeme kojeg je saobraćaj bio u potpunosti obustavljen.

Snabdijevanje električnom energijom je uredno.

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji.

Vodostaj rijeka na području Kantona je normalan.

Temperatura zraka u Zenici je   +12  0C , na području  Kantona  od   +8  0C  do  +14 0C.

Vatrogasne intervencije:

Zenica: 3 intervencije. U ulici Prvomajska gašen požar suhe trave. U ulici Zmajevačka cesta gašen otpadni materijal na tzv.divljoj deponiji. U naselju Crkvice došlo je do požara na putničkom motornom vozilu marke „Golf“. Požar ugašen.

Maglaj: 1 intervencija. U mjestu Zekići, gdje je došlo do šumskog požara niskog rastinja i suhe trave, koji je još aktivan obzirom da se na tom lokalitetu nalazi minsko polje, pa vatrogasna jedinica nije mogla intervenisati. Pripreman je okolni teren kako bi se spriječilo širenje istog, pravljen je tzv. „Vatrobran“. U toku noći je uspostavljena dežura od strane uposlenika Šumske uprave Maglaj (šumar). Požar je još uvijek aktivan.

Zavidovići: 2 intervencije. U toku dana 16.04.2016.godine u 16,30 sati na lokalnom putu u mjestu Alići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza traktora marke "IMT" kojim je upravljao B.M. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Vatrogasci intervenisali na izvlačenju unesrećenog. U mjestu Bajvati, intervencija na gašenju šumskog požara. Požar ugašen obzirom da se radilo o manjoj površini.

Žepče: 1 intervencija. U mjestu Donja Golubinja intervencija na gašenju zapaljenog niskog rastinja i suhe trave. Požar ugašen.

 

 

Gdje se nalazimo

Adresa:

Zmaja od Bosne bb
72 000 Zenica
(zgrada "RMK Inžinjering")

E-mail:

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kontakt telefoni

Telefon:

+ 387 32 460 870
+ 387 32 460 871
+ 387 32 460 874 (operativni centar)
+ 387 32 121 (operativni centar)

Fax:

+ 387 32 460 872
+ 387 32 460 759 (operativni centar)

Vremenska prognoza

°F°C
Error! Unable to Find Specified Location!